ГоловнаПолітика

У Вінниці створено Народну Раду

Громада Вінницької області взяла відповідальність за долю області у власні руки

У Вінниці створено Народну Раду
Фото: vk.com/vinnitsaok

У Вінниці оголошено новий орган влади – Вінницьку народну раду. Про це під час брифінгу оголосив народний депутат України Андрій Шевченко

"Зараз ми можемо говорити, що громада Вінницької області взяла відповідальність за долю області у власні руки. Те, що вранці тут сталося, - це було реакцією людей на незадовільні дії керівництва області та на неадекватну реакцію на те, що зараз відбувається в країні. Та атмосфера, в якій ця сесія починалася, спровокувала у людей реакцію. Уранці була спонтанна реакція людей на абсолютно неадекватну поведінку керівників області на тлі того, що відбувається в країні. Зараз утворено Народну раду Вінницької області. Це структура, яка координуватиме свої дії з Народною радою України", - цитує Шевченка УНІАН.

Він повідомив, що утворено тимчасовий виконком Народної ради і запропоновано на найближчий час вважати головами виконкому НР трьох співголів - Людмилу Щербаківську, Олексія Фурмана та Сергія Світка.

"Упродовж найближчих годин склад виконавчого комітету розширять і уточнять. Завдання Народної ради Вінницької області та виконавчого комітету - підтримка порядку в області, недопущення репресій проти людей і подальша координація своїх дій з людьми, з громадами по всій Україні", - сказав Шевченко.

Також за словами нардепа, зараз очікується реакція міліції на спільне забезпечення порядку в приміщенні.

Він додав, що зараз у приміщенні ОДА панує порядок - ніхто не ламає дверей, ніхто не штурмує кабінетів, майно в повній безпеці.

Як повідомляли, сьогодні, 25 січня, у Вінниці мітингувальники захопили будівлю ОДА й облраду. Мітингувальники вимагають відставки губернатора Івана Мовчана.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram