ГоловнаПолітика

Захарченко запропонував опозиції звільнити Майдан

За словами міністра, учасників акцій прирівняють до екстремістів

Захарченко запропонував опозиції звільнити Майдан
Фото: EPA/UPG

Учасників акцій у центрі Києва прирівняють до екстремістів. І в разі виникнення небезпеки та переходу радикалів до активних дій МВС буде змушене застосувати силу.

Про це заявив міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко, повідомляє прес-служба МВС.

Зокрема, міністр звернувся до лідерів опозиції з проханням забрати мирних демонстрантів із центру Києва.

"Я звертаюся до лідерів опозиції. Якщо ви дійсно патріоти і хочете зберегти нашу державу, проявіть політичну зрілість і мудрість. Це не гра у війну. Тут реальні жертви - живцем згорають міліціонери, екстремісти відстрілюють людей. Вони ховаються за спинами дітей і жінок, їм потрібен хаос... Облиште радикалів, ніхто не перешкоджатиме мирному протесту, переходите в будь-яке інше, безпечне місце", - заявив Захарченко, додавши, що "як міністр внутрішніх справ гарантую вам сприяння в цьому міліції та безпеки мирних мітингувальників".

"Тих, хто залишиться на Майдані і в захоплених будівлях, ми будемо вважати екстремістськими угрупованнями. І в разі виникнення небезпеки і переходу радикалів до активних дій будемо змушені застосувати силу", - підсумував голова МВС.

Нагадаємо, раніше міністр запевняв: якщо протестувальники покинуть вулицю Грушевського в Києві, міліція не застосовуватиме силу для звільнення Майдану Незалежності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram