ГоловнаПолітика

У Полтаві протестувальники і губернатор домовилися про переговори

Силові дії припинено

У Полтаві протестувальники і губернатор домовилися про переговори

У Полтаві протестувальники і голова Полтавської облдержадміністрації Олександр Удовиченко домовилися провести переговори, прибравши силовиків з обох сторін.

Народні депутати від опозиції зажадали від О. Удовиченка провести переговори в сесійній залі обласної ради і запустити туди якомога більше протестувальників. В іншому разі протестувальники погрожували розпочати штурм будівлі протягом 15 хвилин, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Удовиченко ж запропонував для подальшого процесу прибрати силовиків з обох боків, на що протестувальники погодилися.

Водночас люди заявляють, що, незважаючи на мороз, стоятимуть "до останнього", щоб голова ОДА виконав їхні вимоги - пішов у відставку і вийшов з Партії регіонів. Раніше Удовиченко заявляв, що не планує виконувати ці вимоги.

Правопорядок на мітингу охороняють близько 400 правоохоронців.

Нагадаємо, 25 січня облдержадміністрації вже захоплено у вісьмох регіонах України. Серед них: Львівська, Тернопільська, Івано-Франківська, Рівненська, Чернівецька, Волинська, Вінницька, Хмельницька області.

Окрім того, протягом останніх днів ОДА заблоковані в Житомирській, Черкаській, Сумській, Чернігівській областях. Волинський і львівський губернатори подали у відставку. Щоправда, львівський - Віктор Сало - своє рішення відкликав.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram