ГоловнаПолітика

Мешканці Чернігова пікетують місцеву ОДА

Вимагають відставки губернатора

Мешканці Чернігова пікетують місцеву ОДА
Фото: pik.cn.ua

Мешканці Чернігова пікетують місцеву обласну державну адміністрацію.

Про це повідомляє прес-служба ВО "Свобода".

"Близько двох тисяч мітингувальників пом'янули хвилиною мовчання активістів, які загинули від злочинних дій уряду. Активісти Майдану на Червоній площі скандували: "Ганьба!", "Україна, вставай, Чернігів, виходь!", "Репресіям - ні!", "Банду геть!", "Відставка!". На противагу протестувальникам зібралося чотири сотні так званих "тітушків", біля яких чергують міліціонери і священики Московського патріархату", - йдеться в повідомленні партії.

Повідомляють, що демонстранти закликали міліцію перейти на їхній бік.

Окрім того, учасники пікету ухвалили рішення про відставку голови ОДА Хоменка і закликали повернути з Києва підрозділ місцевого "Беркута".

Раніше повідомляли про захоплення мешканцями Вінниці місцевої обласної державної адміністрації.

Нагадаємо, 23 січня в Україні почалися спроби захопити адміністративні будівлі в обласних центрах - головно на заході, але також і в центральній частині країни. Прихильникам опозиції вдалося захопити адміністрації Львівської, Тернопільської та Рівненської областей. У Львові та Рівному поруч із захопленими будинками почали зводити барикади (якби міліція спробувала відвоювати їх). Спроби штурму також були в Черкасах, Житомирі й Івано-Франківську.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram