ГоловнаПолітика

Іноземним послам на зустрічі з Кожарою і Лукаш не дали сказати ні слова

Дипломати обурені позицією влади щодо подій на Грушевського

Іноземним послам на зустрічі з Кожарою і Лукаш не дали сказати ні слова
Фото: www.partyofregions.org.ua

Посли Великої Британії та Німеччини відверто розкритикували зустріч з міністром юстиції України Оленою Лукаш і міністром закордонних справ Леонідом Кожарою з приводу останніх подій на вулиці Грушевського в Києві.

Це сталося після того, як послам не дали слова на зустрічі, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

"Ви нам тут голлівудські фільми показуєте (на самому початку зустрічі представникам дипмісій з Канади та США продемонстрували фільм про події на Грушевського з текстом про те, як сильно постраждали співробітники правоохоронних органів, - Ред.), а ми навіть слова не можемо сказати. 67 хвилин виступали, а жодного разу не висловили жалі з приводу смерті двох людей (на Грушевського, - Ред.)", - сказав посол Німеччини в Україні Крістоф Вайль.

Кожара у відповідь заявив, що формат нинішньої зустрічі передбачав інформування послів представниками міністерств і відомств України.

"Якщо хочете поділитися думками, висловити свої із цього приводу - зв'яжіться з нами згодом", - сказав він.

Нагадаємо, сьогодні силовики спробували штурмувати активістів на вулиці Грушевського, де з 19 січня триває протистояння. Стало відомо про одного загиблого активіста - від вогнепальних поранень. Є також інформація про другого загиблого. Крім того, в лікарні помер хлопець, якого "Беркут" скинув із колони стадіону "Динамо".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram