ГоловнаПолітика

Азаров не виключає застосування сили проти Майдану

Євромайданівців Азаров назвав провокаторами

Азаров не виключає застосування сили проти Майдану
Фото: Макс Левин

Прем’єр України Микола Азаров заявив, що влада не виключає застосування сили проти "провокаторів" на мітингу Євромайдану в Києві.

"Якщо провокатори не зупиняться, то у влади не залишиться жодного іншого виходу", - цитує Азарова Вести.ru.

Азаров пояснив, що сподівається на торжество здорового глузду: багато питань можна вирішити за столом переговорів, а не шляхом погромів і демонстрацій.

"Ви хочете змінити виборчий процес? Подумаймо - як. Хочете якихось гарантій виборчого процесу? Подумаймо - які гарантії можна дати", - сказав Азаров, пояснюючи, що мета української опозиції - отримання влади.

Азаров розповів також про те, як працюватимуть норми нового законодавства, ухвалені Верховною Радою 16 січня.

"Закони набули чинності сьогодні, з моменту опублікування. І тому все, що відбувалося до сьогодні, підлягатиме юрисдикції попереднього законодавства. А ось усе, що відбуватиметься сьогодні-завтра-післязавтра, в наступні періоди, - це все вже юрисдикція нового законодавства", - розповів прем'єр.

Азаров також прокоментував і питання вступу чи невступу України до Митного союзу. Він вважає, що розглядати його можна тільки після того, як буде вивчена договірна база МС.

"Ми зараз займаємося вивченням договірної бази Митного союзу. Коли ми цю роботу завершимо, то на шальках терезів будуть плюси та мінуси. І можна буде визначити, що переважає", - сказав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram