ГоловнаПолітика

Зниклий активіст Луценко знайшовся

Його викрали з лікарні

Зниклий активіст Луценко знайшовся
Фото: www.facebook.com/yan.mednikov

Зниклий журналіст і активіст Майдану Ігор Луценко знайшовся.

Про це він сам повідомив у своєму Facebook.

Луценко пише, що тільки-но виліз із лісу, куди його завезли і де кинули невідомі викрадачі. "Повинен відзначити високий професіоналізм викрадачів, це дійсно фахівці", - пише активіст.

За словами Луценка, його викрали в ніч проти 21 січня, коли він машиною доправив до лікарні потерпілого на Грушевського Юрія.

"Тільки-но зайшли в приміщення і лікар почав оглядати Юрія, підійшли двоє міцних хлопців, заглянули в кабінет і відразу вийшли. Я зрозумів, що вони з Юрієм, і викликав друзів. Але я розраховував, що вони будуть нападати на нас без свідків, на вулиці.

Вони ж приблизно вдесятьох зайшли і витягли нас у мінібус на очах у тітоньки-лікаря. Нас повезли в нічний ліс десь під Києвом. І я подумав, що все, капець. Пробули там досить довго, але кінець не настав. Хоча, звичайно, хорошого було мало", - написав він.

Луценко також повідомляє, що спочатку його повезли за 20-30 км за Київ і залишили в металевому гаражі, причому його і постраждалого Юрія залишили в різних відсіках.

"Після цього я його не бачив. У гаражі ми провели досить багато часу, годин 10-11. Спілкувалися.

Я помітив - це були не просто найняті люди, вони щиро ідейні у своїй масі. Хоча спілкування було непростим, мені здається, багато хто зрозумів дещо про Майдані і про мою особисту позицію", - пише Луценко.

"Потім мене повезли в машині, їхали майже годину. І тут у мене знову почалися думки про капець, бо місцевість глуха. Мене з пакетом на голові чолом поставили до сосни на коліна і сказали молитися. Я не відмовився. Поки я читав молитву, мої супроводжуючі зникли. Навіть не чути було, коли. Я глянув на світ немов вперше", - розповів також Луценко.

Нагадаємо, інформація про викрадення активіста Ігоря Луценка разом із потерпілим Юрієм Вербицьким, якого Ігор привіз в Олександрівську лікарню, з'явилася в ніч проти 21 січня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram