ГоловнаПолітика

Асоціація власників зброї застерегла владу від стрільби

На руках у населення знаходиться близько двох мільйонів одиниць зброї

Асоціація власників зброї застерегла владу від стрільби

Українська асоціація власників зброї звернулася з відкритим листом до міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка, в якому закликає «виключити застосування вогнепальної зброї проти громадян України».

Приводом для листа стала реєстрація Мін'юстом наказу Захарченка, згідно з яким спецпідрозділ «Беркут» може використовувати вогнепальну зброю.

"Звертаємося до Вас як до керівника профільного відомства з вимогою виключити застосування вогнепальної зброї проти громадян України... Повідомляємо Вас про те, що численне співтовариство українських власників зброї зайняло властиву йому стриману і зважену позицію... Тому ми вважаємо, що саме тільки припущення щодо можливості використання вогнепальної зброї проти громадян України - є абсолютно неприйнятним, оскільки може порушити хитку рівновагу" , - сказано в листі, підписаному головою наглядової ради "Української асоціації власників зброї" Георгієм Учайкіним.

Учайкін на прес-конференції нагадав, що тільки в Києві, за його даними, на руках у населення офіційно знаходиться близько 400 тисяч одиниць зброї, а по всій Україні - близько двох мільйонів. «Це тільки легально, а про нелегальні цифри говорити складно... З цим потрібно рахуватися», - зазначив він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram