ГоловнаПолітика

Луценко: переговорів з Януковичем не було

Президентові передали вимоги протестувальників.

Луценко: переговорів з Януковичем не було
Фото: Макс Левин

Переговори з владою поки що так і не відбулися, однак Президентові України Віктору Януковичу було передано вимоги Майдану.

Про це повідомив колишній міністр внутрішніх справ, лідер ініціативи "Третя українська республіка" Юрій Луценко, повідомляє його прес-служба.

"Переговорів сьогодні не було. Ми лише передали президенту через посередників вимоги Майдану. Завтра хочемо почути межі компромісу, до якого готовий президент", - підкреслив він.

Водночас, він зауважив, що "якщо така готовність буде - на переговори підуть лідери опозиційних фракцій парламенту".

Також Луценко зазначив, що не має ілюзій стосовно того, що Янукович готовий задовольнити всі вимоги протестувальників.

"Янукович не захотів слухати людей по-доброму, тому найактивніші нагадали про себе голосніше. Саме таким чином частина людей змушують Януковича почути власний народ", - зауважив політик.

"У цій ситуації потрібно використати до кінця будь-яку можливість досягнення компромісу. Силове протистояння великих мас народу не потрібно Україні, а змагання з тристатисячним складом МВС дуже небезпечне для держави в цілому", - зазначив екс-міністр.

Нагадаємо, 19 січня Янукович доручив секретарю Ради національної безпеки та оборони Андрію Клюєву створити робочу групу за участю представників Кабінету міністрів та Адміністрації Президента для розгляду питань з урегулювання політичної кризи. Віталій Кличко збирається знову поїхати до президента Віктора Януковича на переговори.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram