ГоловнаПолітика

Симоненко: Сутички у Києві - закономірний результат боротьби двох кланів

Лідер КПУ вважає, що існує імовірність, що заворушення почнуться і за межами столиці.

Симоненко: Сутички у Києві - закономірний результат боротьби двох кланів

Сутички в Києві – закономірний результат боротьби двох кланів.

Про це заявив лідер КПУ, голова парламентської фракції комуністів Петро Симоненко.

За його словами, останні події в Києві - це "продовження тієї політики із захоплення влади, яка реалізується з початку так званого "євромайдану".

"Триває боротьба двох кланів. При цьому, клану, який представляє інтереси "помаранчевої" команди, надається активна підтримка з боку Заходу, про що свідчить нахабна поведінка послів США і Євросоюзу в Україні", - зазначив Петро Симоненко.

Сутички в столиці, підкреслив лідер КПУ, - "закономірний результат тієї політики супротивних сторін, яка проводиться в нашій державі".

Крім того, за словами Петра Симоненка, приводом для масових заворушень "опозиціонери" "намагаються подати ухвалення Верховною Радою кількох законів, що посилюють відповідальність, у тому числі й кримінальну, за вчинення тих чи інших протиправних дій".

"Що тут дивного? Дивно те, що Верховна Рада, ухвалюючи ці закони, по суті справи, перевела їх з європейських мов, зокрема з англійської, оскільки в багатьох штатах США використовуються ці норми, українською мовою. І, звісно, спробувала впровадити їх у практику правозастосування. Це стало приводом для протестів, - продовжив лідер комуністів. - У результаті ми стикнулися з наступним: політичні сили, які представляють так звану "опозицію" , показали свою неспроможність, хоча вони закликали людей до цих дій і саме вони з'явилися детонатором, проводячи вчора чергове "віче".

А з іншого боку, додав Симоненко, існує загроза того, що "некерований" майдан "може, судячи з анархічного характеру дій його учасників, привести до перманентних заворушень не тільки в Києві, а й за межами столиці".

"І тут чітко простежується вплив американських та інших західних структур, різних "грантоїдських" фондів. Саме вони готували відповідну стратегію і тактику дій на період боротьби за пост президента України", - підсумував лідер КПУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram