ГоловнаПолітика

Опозиція подалася на "технічні консультації" з владою

Мова йде не про переговори, а саме про попередню консультацію

Опозиція подалася на "технічні консультації" з владою
Фото: dw.de

На зустріч зі сформованою владою групою для врегулювання ситуації в країні для проведення технічних консультацій відправили чотирьох представників Майдану.

Про це повідомив депутат від фракції "Український демократичний альянс за реформи (УДАР) Віталія Кличка" Валерій Пацкан.

Від опозиції в консультаціях беруть участь депутати Ради Олександр Турчинов ("Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина"), Руслан Кошулинський ("Всеукраїнське об'єднання "Свобода"), Віталій Ковальчук (УДАР) і колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко.

У Батьківщині підкреслили, що мова йде не про переговори, які вестимуть лідери Майдану ц опозиції, а саме про попередню консультацію.

"Ухвалено рішення, що переговори виключно проводитимуться лише за участі у них президента Віктора Януковича разом з лідерами опозиції", - зазначив Пацкан.

Опозиція підготувала низку вимог, які повинні бути виконані Януковичем для вирішення критичного конфлікту в країні.

Нагадаємо, доручення про створення робочої групи дав президент України Віктор Янукович після заворушень, які відбулися напередодні в Києві. Лідер партії "Удар" Віталій Кличко, який у неділю ввечері зустрічався з президентом, повідомив, що Янукович дав обіцянку зустрітися з лідерами опозиції у понеділок, 20 січня.

За словами депутата фракції "Батьківщина" Андрія Павловського, влада погодилися не публікувати закони, ухвалені Верховною Радою 16 січня. Цього вимагала опозиція для початку переговорів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram