ГоловнаПолітика

Тимошенко підтримала учасників сутичок на Грушевського

І закликала владу піти у відставку.

Тимошенко підтримала учасників сутичок на Грушевського

Екс-прем'єр України Юлія Тимошенко висловила підтримку протестувальникам у Києві на Грушевського і закликала чинну владу добровільно піти у відставку.

Про це йдеться у зверненні Юлії Тимошенко щодо подій у центрі Києва.

"Я звертаюся до владної мафії, яка силою захопила Україну і занурила її у свою темну кримінальну дійсність. Чуєте, ви? Не смійте називати людей, які вийшли 19 січня на вул. Грушевського, злочинцями! Ви, мафія при владі, довели людей до межі, ви вирвали з їхніх рук рятівний квиток до Європи, а тепер ви їм вішаєте ярлик провокаторів?!... І тепер, щоб зупинити народ, ви повинні негайно і добровільно піти у небуття. Народ вимагає від вас зникнути з його життя, і я  в цьому його повністю підтримую", - заявила Тимошенко.

Тимошенко нагадала про неприпустимі справи влади за останній час: розгони Майданів, руйнування малого бізнесу, виведення коштів з України на Кіпр. "...Ви шістдесят днів не звертали уваги на мільйони людей, які вийшли на площі по всій країні, по всьому світу. Коли вони мирно йшли до вас і чекали від вас справедливих рішень, ви кидали найкращих із них у в'язниці і давали їм драконівські тюремні строки. За що? За прагнення до свободи?", - поцікавилася політик.Екс-прем'єр також звернулася до українців із закликом охороняти Україну і нічого не боятися. "В України, крім вас, немає ніякого захисту. Інакше народ із мафією не впорається. Боріться! Ви - герої, хто стоїть у проломі за Україну. Якби я була на волі, то була б з вами на вулиці Грушевського. Свобода коштує такої боротьби", - резюмувала Тимошенко.

Нагадаємо, що в центрі Києва на вулиці Грушевського вже більше доби продовжуються сутички протестувальників з міліціонерами, які перекрили вулицю і не пропустили демонстрантів до будівлі Верховної Ради вдень 19 січня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram