ГоловнаПолітика

Міліція мала право стріляти під час подій на Грушевського, - МВС

Це передбачено законом

Міліція мала право стріляти під час подій на Грушевського, - МВС
Фото: Katya Gorchinskaya

Під час масових заворушень 19-20 січня на вул. Грушевського в Києві міліція мала право застосовувати вогнепальну зброю. Це передбачено ст. 12 закону України "Про міліцію".

Про це заявив начальник Управління масових і спортивних заходів МВС України Олег Матвейцов, повідомляє прес-служба МВС.

"Стаття 12 закону України "Про міліцію" чітко вказує, що в разі групового нападу на працівників міліції, що загрожує їхньому життю і здоров'ю, правоохоронці мають право застосовувати вогнепальну зброю", - зазначив начальник управління.

"Окрім того, вчора міліціонери діяли не так жорстко, як дозволяє їм у цій ситуації закон. Проти тих, хто здійснював активні протиправні дії, застосовували спеціальні засоби активної оборони, які використовуються під час несення служби з охорони громадського порядку. Зокрема, це сльозогінний газ, спецзасоби для відстрілу гумовими кулями несмертельної дії і світлошумові гранати"-, додав Матвейцов.

За його словами, водомети вчора використовували лише для того, щоб загасити пожежі, спровоковані мітингувальниками.

"У зв'язку з тим, що активісти прийшли на Європейську площу із запальними сумішами, фаєрами й іншими піротехнічними засобами, підпалили службові автомобілі міліції й інші об'єкти, правоохоронці використовували водомети для гасіння пожежі та нерозповсюдження її далі, наголошують правоохоронці", - розповів Матвейцов.

За даними відомства, зараз затримано більш ніж 20 осіб, 9 із них - процесуально в рамках кримінального провадження , відкритого за ст. 294 КК України - масові заворушення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram