ГоловнаПолітика

На Майдані оголосили загальну мобілізацію

Протестувальники готуються до будь-якої ситуації

На Майдані оголосили загальну мобілізацію
Фото: Макс Левин

Комендант Майдану, народний депутат від фракції "Батьківщина" Андрій Парубій закликав усіх небайдужих приїжджати на Майдан і записуватися в загони самооборони.

Про це він заявив на брифінгу у Штабі національного опору, інформує прес-служба "Батьківщини".

"Я, як комендант Майдану, оголошую максимальну мобілізацію добровольців", - повідомив Парубій.

Також він закликав усіх небайдужих і тих членів самооборони, які зараз виїхали з Києва, терміново повернутися назад.

На його думку, міліція перейшла межу, коли почала

обстрілювати мітингувальників гумовими кулями і застосувала водомети при -10 градусах під час сутичок на вулиці Грушевського в Києві."У

чорашні події продемонстрували - влада переступає межу. Вчорашній розстріл людей, використання водометів на морозі показали, що ці люди не зупиняться ні перед чим. Ми будемо збирати свої сили, щоб бути готовими до розвитку будь-якої ситуації", - наголосив Парубій.

Він нагадав, що мобілізаційні намети самооборони розташовані біля сцени і закликав усіх охочих активно записуватися до лав самооборони. Окрім цього, він повідомив, що минулої ночі на Грушевського осколкових поранень зазнали близько 30 добровольців самооборони, зокрема він сам.

Загалом травмовано понад сотню людей.

Нагадаємо, увечері 19 січня в Києві на вулиці Грушевського біля стадіону "Динамо" почалися сутички мітингувальників і міліції. Мітингувальники закидали міліцію камінням, фаєрами, коктейлями Молотова. Міліція використовувала проти мітингувальників шумові гранати і гумові кулі. За даними міліції, під час сутичок постраждали більш ніж 70 правоохоронців, зокрема 49 із них госпіталізували.

За оперативними даними Департаменту охорони здоров'я, станом на 6:00 ранку по допомогу до лікарів бригад екстреної медичної допомоги звернулися 103 учасники акції протесту на вулиці Грушевського в Києві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram