ГоловнаПолітика

На Грушевського залишилося близько 2 тисяч протестувальників

Ніч минула куди спокійніше, ніж недільний вечір

На Грушевського залишилося близько 2 тисяч протестувальників
Фото: Макс Левин

Триває протистояння демонстрантів з бійцями внутрішніх військ та спецпідрозділу "Беркут" у центрі Києва на вулиці Грушевського. При цьому минулої ночі штурму мітингувальників з боку силовиків не було.

На вулиці Грушевського кількість демонстрантів зараз значно зменшилася, і тут знаходиться близько двох тисяч мітингувальників. Точне число силовиків оцінити складно - вони стоять декількома кордонами вгору по вулиці Грушевського, також багато хто перебуває у Маріїнському парку, повідомляє "Ліга.net".

Нагадаємо, демонстранти спалили шість транспортних засобів силовиків - чотири автобуси і дві вантажівки ЗІЛ. Також спалений один легковий автомобіль ВАЗ-2110. Силовики зі свого боку поливають залишки машин водою з пожежних рукавів, і все це перетворилося на одну крижану барикаду .

Мітингувальники заготовляють шматки тротуарної плитки і періодично готують вилазки, закидаючи силовиків. Ті у свою чергу відповідають світлошумовими гранатами.

Також встановлено, що силовики вночі застосовували гумові кулі, причому більшість постраждалих від них - представники преси. Загальна кількість поранених з обох сторін вже перевалило за сотню.

Нагадаємо, 19 січня почалися зіткнення між протестуючими і правоохоронцями у центрі Києва, коли радикально налаштовані мітингувальники вирішили прориватися через кордон міліції у напрямку будинку уряду і Верховної Ради.

Міліція застосовує світлошумові та газові гранати, а також сльозогінний газ. Протестувальники кидають у правоохоронців каміння.

На даний час поранення отримали майже сто людей - як мітингувальників, так і правоохоронців. Одному із протестуючих світлошумовою гранатою відірвало кисть руки, іншому гумовою кулею вибило око.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram