ГоловнаПолітика

Луцькі євромайданівці "завернули" десять машин внутрішніх військ

Солдати їхали до Києва

Чотири автобуси і шість машин внутрішніх військ були заблоковані активістами луцького Євромайдану біля в'їзду в Рівне, повідомила громадська активістка Марія Доманська у Facebook.

За деякий час усі машини внутрішніх військ розвернулися назад у напрямку Луцька. Щоб проконтролювати їх повернення до обласного центру, за ними вирушило кілька автомобілів активістів. Близько ста чоловік залишилися при в'їзді у Рівне.

Нагадаємо, раніше активісти блокували виїзд співробітників внутрішніх військ з Івано-Франківська, Львова та Калуша. Водночас повідомляється, що колона автобусів "Беркута" рухається до Києва з Донецька.

А на сторінці організації "Правий сектор" близько п'ятої години ранку з'явилося повідомлення такого змісту: "Я проживаю в Борисполі, щойно з вікна бачила, як проїхала колона беркутівців у бік Києва. 17 тонованих автобусів".

Нагадаємо, з понеділка нібито почнуться переговори між опозицією та владою. Янукович доручив Андрію Клюєву зайнятися створенням робочої групи із "врегулювання кризи".

Сутички між протестувальниками та правоохоронцями у центрі Києва розпочалися після того, як радикально налаштовані мітингувальниками вирішили прориватися через кордон міліції у напрямку будинку уряду і Верховної Ради.

[ [ news.insert type = " read " url = " https://lb.ua/society/2014/01/19/252232_na_ulitse_grushevskogo_goryat.html "]] На вулиці Грушевського горять усі міліцейські автобуси [ [ endnews ]]

Міліція застосовує світлошумові та газові гранати, а також сльозогінний газ. Протестувальники кидають у правоохоронців каміння.

На даний час поранення отримали майже сто людей - як мітингувальників, так і правоохоронців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram