ГоловнаПолітика

Опозиція оголосила про створення Народної Ради

Тягнибок закликав не виконувати ухвалених владою законів

Опозиція оголосила про створення Народної Ради
Фото: EPA/UPG

Ухвалені 16 січня закони, підписані президентом, суперечать Конституції, оскільки основні права і свободи записано в Основному законі і їх не можна скасувати.

Про це зі сцени, під час промови на Народному вічі заявив лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок, повідомляє кореспондент LB.ua.

При цьому він закликав ігнорувати ці закони.

"А чиновників, які виконують ці закони, слід усунути від влади. Володимир Рибак підписав законопроекти через дві години після їхнього ухвалення, хоча повинен був щонайшвидше через два дні", - заявив Тягнибок.

"У Польщі судять тих силовиків, які 25 років тому били людей. Їх знайшли і посадили на лаву підсудних. І ті, хто в Раді голосував за ці законопроекти, не уникнуть відповідальності", - додав він.

Водночас лідер ВО "Свобода" зазначив, що опозиція та активісти далі робитимуть те, що робили досі - стоятимуть на Майдані, блокуватимуть роботу держустанов, ходитимуть у масках і їздитимуть автоколонами.

Відтак Тягнибок оголосив про створення Народної Ради.

"У цій країні немає законодавчої влади. Ми повинні розпочати процес формування Народної Ради, народного уряду, народної київської влади і міського голови. Ми почнемо шлях її легітимізації, збираючи підписи", - заявив опозиціонер. Додавши, що знадобиться мільйон підписів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram