ГоловнаПолітика

У Дніпропетровську з відрами на голові протестували проти скандальних законів

Люди говорили про незаконність ухвалення документів

У Дніпропетровську з відрами на голові протестували проти скандальних законів
Фото: Макс Левин

У Дніпропетровську пройшла акція протесту проти ухвалених Верховною Радою 16 січня законів "регіоналів" Вадима Колесніченка та Володимира Олійника.

На акцію активісти вийшли у масках монстрів і з відрами на головах, - інформує 5 канал.

Повідомляється, що на мітингу були присутні близько півтисячі людей. Учасники акції вважають, що скандальні законопроекти приймали з порушенням процедури голосування.

Активісти заявляють, в такому вбранні будуть збиратися кожного разу на акціях протесту. "Міліціонери стояли осторонь - мовляв, нові закони не набрали чинності, тому реагувати - рано", - повідомляє телеканал.

Нагадаємо, у п'ятницю, 17 січня, стало відомо, що президент Віктор Янукович підписав ухвалені Верховною Радою 16 січня закони, в тому числі і скандальні положення авторства "регіоналів" Володимира Олійника та Вадима Колесніченка.

16 січня більшість від Партії регіонів у Верховній Раді голосувала за зазначені закони шляхом підняття рук. У голосуванні брали участь також фракція КПУ та деякі позафракційні нардепи.

Ухвалені документи жорстко обмежують проведення мітингів, використання мережі Інтернет, мобільного зв'язку, роботу ЗМІ, вводять кримінальну відповідальність за наклеп, поняття "іноземний агент" тощо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram