ГоловнаПолітика

Питання виписки Тимошенко тюремники переклали на медиків

Екс-прем'єрка подала заяву про виписку з лікарні

Питання виписки Тимошенко тюремники переклали на медиків
Фото: Стоп-кадр с видеоролика

Виписувати чи ні екс-прем'єрку Юлію Тимошенко з ЦКЛ "Укрзалiзницi" у Харкові, де вона лікує спину, - це прерогатива медиків, заявив начальник Качанівської колонії Ігор Колпащиков.

"Заяву Тимошенко про виписку з лікарні, яка надійшла на адресу керівництва колонії, буде розглянуто. Але вирішення цього питання - прерогатива медиків, тут - міжнародної медичної комісії МОЗ і лікуючих лікарів Тимошенко з німецької клініки "Шаріте", - цитує Колпащикова Укрінформ.

За його словами, Тимошенко також звернулася із заявою про виписку до головного лікаря лікарні Михайла Афанасьєва.

17 січня комісія Качанівської колонії одностайно відмовила засудженій Тимошенко в переведенні на дільницю соціальної реабілітації. Серед підстав для відмови було те, що засуджена перебуває не в колонії, а на лікуванні в лікарні, а тому її переведення законом не передбачене. Крім того, Тимошенко відмовилася працювати і виконувати режим колонії, а результати трудової діяльності також враховують під час переведення. Крім того, засуджена має 5 стягнень про порушення режиму, два з яких вона отримала в Лук'янівському СІЗО, ще три - в Качанівській колонії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram