ГоловнаПолітика

Автомайдан має намір збільшити число акцій у відповідь на скандальні закони

Про це повідомив організатор акцій

Автомайдан має намір збільшити число акцій у відповідь на скандальні закони
Фото: EPA/UPG

Автомайдан у відповідь на підписання президентом Віктором Януковичем скандальних законів "регіоналів" Вадима Колесніченка та Володимира Олійника планує збільшити кількість своїх акцій.

"Ні 30 судових засідань про позбавлення активістів водійських посвідчень, ні нові закони не зупинять активістів", - цитує організатора Автомайдану Дмитра Булатова 5 канал.

За його словами, автомайданівці далі будуть навідуватися до посадових осіб, зокрема до президента в резиденцію "Межигір'я".

Нагадаємо, масова поїздка в резиденцію президента відбулася 29 грудня. За словами учасників акції, колона Автомайдану налічувала 4000 автомобілів. За інформацією ДАІ, тоді склали близько 200 рапортів про порушення правил дорожнього руху.

Як заявляли активісти, міліція склала і неофіційний список водіїв Автомайдану, яких треба позбавити посвідчень за результатом поїздки в Межигір'я. Відтоді за рішенням суду посвідчення вилучили вже в більш ніж 100 водіїв.

17 січня стало відомо, що президент Віктор Янукович підписав прийняті Верховною Радою 16 січня закони, зокрема і скандальні положення авторства "регіоналів" Володимира Олійника та Вадима Колесніченка. Відповідно до одного з пунктів закону, рух у колоні з більш ніж п'яти автомобілів без узгодження з ДАІ заборонено (максимальне покарання - позбавлення прав на два роки, вилучення машини).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram