ГоловнаПолітика

У Євросоюзі продовжують засуджувати резонансні закони України

Великобританія, Швеція і Німеччина стурбовані ухваленими у ВР законами

У Євросоюзі продовжують засуджувати резонансні закони України
Фото: EPA/UPG

Ухвалені 16 січня Верховною Радою і підписані Віктором Януковичем закони "обмежують особисті свободи громадян" і "збивають Україну на манівці від Європи", вважають міністр закордонних справ Великобританії Вільям Хейг, міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт і міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр.

"Занепокоєний тим, що Верховна Рада ухвалила закони, що обмежують особисті свободи. Уряд України повинен відстоювати демократичні цінності", - цитує Хейга РБК Україна.

Штайнмайєр зазначив, що маршрут, обраний президентом Януковичем - "шлях у нікуди", а "обмеження громадянських прав збиває країну на манівці від Європи".

"Я впевнений, що більшість українського народу хоче відкритого майбутнього для своєї країни, в якій вибір "Європа" все ще є варіантом. Політичним дискусіям не варто перешкоджати адміністративними засобами або переслідувати в судах після відмови України від євроінтеграційного курсу. Репресії не можуть бути відповіддю на напружену політичну дискусію", - йдеться в заяві Штайнмайєра.

Більдт же зазначив про "безладдя режиму в Києві". " Режим, радше за все, спробує посилити подальші репресії", - написав він.

Раніше стурбованість підписаними Януковичем законами висловив єврокомісар Штефан Фюле.

Нагадаємо, в п'ятницю, 17 січня, стало відомо, що президент Віктор Янукович підписав ухвалені Верховною Радою 16 січня закони, зокрема і скандальні положення авторства "регіоналів" Володимира Олійника і Вадима Колесніченка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram