ГоловнаПолітика

Кожара оголосив європейськими "закони проти свободи"

Міністр зустрівся з Пайєттом і Томбінським

Кожара оголосив європейськими "закони проти свободи"
Фото: www.partyofregions.org.ua

Міністр закордонних справ Леонід Кожара заявив, що ухвалені Верховною Радою 16 січня закони "спрямовані на імплементацію в українському законодавстві низки норм, які вже існують у законодавстві більшості європейських держав".

"Кожара наголосив, що прийняті Верховною Радою України 16 січня 2014 року закони спрямовані на імплементацію в українському законодавстві ряду норм, які вже існують у законодавстві більшості європейських держав і відповідають загальновизнаним демократичним стандартам і міжнародним практикам", - цитує прес-служба МЗС слова міністра під час зустрічі в п'ятницю з послом США в Україні Джеффрі Пайєттом і головою представництва ЄС в Україні Яном Томбінським.

Кожара також висловив стурбованість української сторони через коментарі офіційних осіб окремих іноземних держав і міжнародних організацій з приводу роботи Верховної Ради України, "які розглядаються в Києві як втручання у внутрішні справи нашої держави".

Він закликав іноземних дипломатів бути максимально об'єктивними і зваженими в оцінках внутрішніх процесів в Україні, а також уникати односторонніх заяв і коментарів.

Окрему увагу Кожара приділив "фактам порушень законодавства з боку опозиційних сил, зокрема, блокуванню адміністративних будівель і перешкоджанню роботі вищого законодавчого органу України".

Нагадаємо, вчора Верховна Рада, серед іншого, ухвалила законопроект N3879, який вводить кримінальну та адміністративну відповідальність для учасників несанкціонованих акцій протесту, а також посилює покарання за актуальні правопорушення. Закон установлює контроль держави за інтернет-сайтами і вводить у Кримінальний кодекс статті про екстремізм і наклеп. Окрім того, Рада перейняла російський досвід обмеження діяльності громадських організацій, увівши в законодавство норму про "іноземних агентів" зі спеціальним оподаткуванням.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram