ГоловнаПолітика

Луценко не має претензій до "беркутівців", які його били

Але вимагає покарати командирів

Луценко не має претензій до "беркутівців", які його били
Фото: Артем Атаманюк

Лідер громадянської ініціативи "Третя Українська республіка" Юрій Луценко заявляє, що у нього немає претензій до рядових співробітників "Беркута", які його побили в ніч проти 11 січня в Києві.

"У своїй заяві прокурору я написав про те, щоб мене визнали потерпілим... Але і в свідченнях, які я дав слідству, і в заявах я підкреслюю, що не маю претензій до виконавців мого побиття, тобто до бійців "Беркута", - заявив він в інтерв'ю "Коммерсант-Украина".

Водночас екс-міністр внутрішніх справ вимагає покарати керівництво "беркутівців".

"З моєї точки зору, вони не прийняли абсолютно законних необхідних рішень, які могли зупинити ескалацію насильства. Мало того, як показали події після того, коли мене відвезла в непритомному стані "швидка", вони все одно пішли на це - змушені були зняти маски", - зазначив Луценко.

"Суспільство має зрозуміти, що сьогодні "Беркут" є знаряддям розправи над людьми, але, одночасно, вони самі жертви", - резюмував екс-міністр.

Нагадаємо, 10 січня Луценка було подито "Беркутом" біля Святошинського РВВС на проспекті Перемоги в Києві. Пізніше в МВС заявили, що екс-глава МВС був п'яним і ображав співробітників спецпідрозділу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram