ГоловнаПолітика
Спецтема
Закон о клевете

Рада криміналізувала наклеп

Закон проголосували підняттям рук

Рада криміналізувала наклеп
Фото: Макс Левин

Верховна Рада проголосувала за законопроект №3879, внесений депутатами від Партії регіонів Вадимом Колесніченком і Володимиром Олійником, який, зокрема, запроваджує кримінальну відповідальність за наклеп.

Закон проголосували підняттям рук. Голова лічильної комісії оголосив, що його підтримали 235 депутатів. Закон доступний на сайті Ради.

До Кримінального кодексу вноситься нова стаття - 151-1 - під назвою "Наклеп".

"Наклеп, тобто умисне поширення недостовірних відомостей, що ганьблять честь і гідність іншої особи, - карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або громадськими роботами на строк до двохсот годин, або виправними роботами на строк до одного року", - сказано в цій статті.

"Наклеп у творі, який публічно демонструється, в засобах масової інформації або в мережі Інтернет, а також вчинений особою, раніше судимою за наклеп, - карається штрафом від п'ятдесяти до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або громадськими роботами на строк від ста п'ятдесяти до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до одного року", - йдеться в законі.

Також згідно із законом наклеп, вкупі зі звинуваченням у вчиненні тяжкого або особливо тяжкого злочину його карають виправними роботами на строк від одного до двох років або обмеженням волі на строк до двох років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram