ГоловнаПолітика

Москаль назвав міліціонера, який наказав "Беркуту" розігнати Євромайдан

Опозиція веде власне розслідування

Москаль назвав міліціонера, який наказав "Беркуту" розігнати Євромайдан
Фото: Андрей Хартанович/endryx.livejournal.com

Нардеп "Батьківщини" Геннадій Москаль назвав ім'я підозрюваного у справі силового розгону Євромайдану в ніч проти 30 листопада, який безпосередньо наказував "беркутівцям" застосувати силу проти мітингувальників.

За інформацією Москаля, ним є один із міліцейських начальників Олег Мариненко.

"О 3 годині 45 хвилин, це зафіксовано чітко, (Мариненко) проводить інструктаж "Беркута" Автономної Республіки Крим, Сумської, Чернігівської, Полтавської, Луганської областей. Дає чітку вказівку на силовий розгін", - описав події 30 листопада Москаль в ефірі ГромадськогоТБ.

Також Москаль повідомив, що силовий розгін Євромайдану не могли б здійснити без наказу безпосередньо голови МВС Віталія Захарченка.

За його словами, невдовзі представники опозиції оголосять дані власного розслідування силового розгону Євромайдану, які "здивують громадськість".

Нагадаємо, Генеральна прокуратура України підозрює голову КМДА Олександра Попова, заступника секретаря РНБО Володимира Сівковича, начальника київської міліції Валерія Коряка і його заступника Петра Федчука у скоєнні злочину за фактом подій 29-30 листопада на Майдані Незалежності в Києві.

Усіх підозрюваних усунено з посад. ГПУ згодом оголосила про те, що підозрює ще одного чиновника, імені якого не оприлюднила.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram