ГоловнаПолітика

Кернес організовує референдум про скасування депутатської недоторканності

Мер Харкова також пропонує скоротити кількість нардепів

Кернес організовує референдум про скасування депутатської недоторканності
Фото: Макс Левин

Мер Харкова Геннадій Кернес заявив, що підтримає "народну ініціативу" про проведення всеукраїнського референдуму зі скасування недоторканності депутатів Верховної Ради, скорочення їхньої кількості та надання виборцям права відкликати народних обранців.

Про це повідомляє сайт міськради.

"Харківський міський голова Геннадій Кернес заявив про необхідність підтримати народну ініціативу проведення всеукраїнського референдуму. Оскільки останнім часом народні депутати України не виконують своїх обов'язків, не працюють у парламенті, систематично скоюють кримінальні злочини і беруть участь у масових заворушеннях, доцільно підтримати численні ініціативи громадян України про проведення всеукраїнського референдуму", - сказано в повідомленні.

На думку Кернеса, на референдумі необхідно з'ясувати три питання:

Кернес зазначив, що "існує постійний запит населення України на проведення референдуму із цього приводу".

"Тільки у Харкові за останні роки зі вказаною ініціативою виступали понад 40 громадських організацій. Народні депутати постійно дискредитують інститут парламентаризму в Україні, і всі, кому небайдужа доля країни, повинні підтримати народну ініціативу проведення референдуму", - додав мер Харкова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram