ГоловнаПолітика

Тимошенко і Кличка заледве чи допустять до виборів, - Аваков

Позиція екс-прем'єра для опозиції буде визначальною.

Тимошенко і Кличка заледве чи допустять до виборів, - Аваков
Фото: Макс Левин

Влада не дозволить екс-прем'єру Юлії Тимошенко і лідерові партії УДАР Віталієві Кличку брати участь у президентських виборах 2015 року.

Таку думку висловив народний депутат від фракції "Батьківщина" Арсен Аваков в інтерв'ю LB.ua.

"Ось, наприклад, Луценко намагається формулювати філософію єдиного кандидата. Від наявності якого, звичайно, всі  виграли б. Але тут виникає питання, яке Юрі поставив Сергій Власенко: "Скажи, ти за такого єдиного кандидата, який у нас був у 94 окрузі, якого зняли перед виборами під приводом непроживання на території України?» А що робити, якщо таке трапиться?" - переймається Аваков.

Відповідаючи на уточнювальне запитання, мовляв, чи це він натякає на Віталія Кличка, політик зазначив: "Я не натякаю, я про це кажу. Відомо: Юлія Тимошенко має всі законні підстави брати участь у перегонах, але ми ж чудово розуміємо, що їй - з високою часткою ймовірності - зробити це не дадуть. З Кличком - аналогічно".

Аваков сумнівається, що Тимошенко зможе призначити наступника.

"Особисто для мене Юлія Тимошенко має найбільше прав стати президентом цієї країни. Але ми розуміємо, що до виборів її не допускатимуть з усіх сил. Чи означає це, що Юлія Володимирівна повинна призначити "наступника"? Зараз? Не впевнений. Однак на її позицію однозначно слід і будуть зважати. Понад те - на мою думку - вона буде визначальною", - наголосив політик.

Нагадаємо, 10 січня Вищий адміністративний суд України відмовився відкривати провадження за позовом про скасування рішення Верховної Ради щодо голосування за зміни до Податкового кодексу України щодо так званої "поправки Кличка", яка зареєстрована депутатом від "Батьківщини".

24 жовтня Верховна Рада прийняла законопроект №2054а про внесення змін до Податкового кодексу щодо обліку та реєстрації платників податків. Цей документ передбачає, що особи, які мають вид на проживання в іншій країні, не є резидентами України. Кличко має вид на проживання в Німеччині.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram