ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

У Черкасах провладні кандидати засипали суд скаргами на окружком

Під будівлею окружкому перебувають протестувальники.

У Черкасах провладні кандидати засипали суд скаргами на окружком
Фото: Олена Гураль

У Черкасах на роботу окружної виборчої комісії №194 вже скеровано до суду 200 скарг від провладних і технічних кандидатів.

Про це повідомляє прес-служба

ВО "Батьківщина" з посиланням на одного з лідерів Об'єднаної опозиції "Батьківщина" Миколу Томенка.

За його словами, наразі під окружною комісією перебувають депутати Партії регіонів і депутати БЮТ, а також прихильники й однієї, й іншої політичної сили. Люди не розходяться, тому що всі чекають на чергову провокацію.

За словами Томенка, в окрузі стався парадокс, що кандидат від опозиції переміг майже на всіх дільницях округу, але програв тільки на закритих дільницях у СІЗО та в'язниці. За його словами, можливі два варіанти розвитку подій: це або чергове затягування оголошення результатів виборів, або спроба через суд визнати вибори в цьому окрузі недійсними.

Станом на 18 годину ОВК відновила перерахунок голосів. Згідно з попередніми даними ЦВК, у цьому окрузі один із лідерів Об'єднаної опозиції "Батьківщина" в Черкаській області Микола Булатецький переміг провладного кандидата Валентину Жуковську з відривом у 12 з половиною тисяч голосів, здобувши в боротьбі перемогу на 80 із 82 виборчих дільницях округу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram