ГоловнаПолітика

У Ляпіної збираються відібрати перемогу, - "Батьківщина"

Суд повинен оголосити рішення о 19:30.

У Ляпіної збираються відібрати перемогу, - "Батьківщина"
Фото: Макс Левин

Київський окружний адміністративний суд перейшов до закритого розгляду за позовами кандидата-регіонала Олександра Супруненка, який намагається оскаржити перемогу кандидата від Об'єднаної опозиції "Батьківщина" Ксенії Ляпіної.

Я не хочу висловлювати офіційну позицію ЦВК, оскільки мене на це ніхто не уповноважував, але скажу як один із членів ЦВК: ці вибори в частині підрахунку голосів достатньо брудні

— Андрій Магера, заступник голови ЦВК

Згідно з останніми даними ЦВК, у виборчому окрузі №216 (Дніпровський район столиці) перемагає кандидат від ВО "Батьківщина" Ксенія Ляпіна.

Однак її провладний опонент - Олександр Супруненко - намагається будь-якими незаконними способами перетягнути собі голоси киян. Зокрема, сьогодні Супруненко подав у Київський окружний адміністративний суд 4 позови до ОВК стосовно перерахунку голосів і визнання голосування недійсним. В одній зі справ до участі залучено ВО "Батьківщину" як третю особу.

ВО "Батьківщина" публічно звертається до судді Ігоря Смолія і застерігає його не красти голоси киян, які вони віддали за свого кандидата від опозиції.

Нагадаємо, раніше заступник голови ЦВК Андрій Магера повідомив, що голова однієї з дільничних комісій в окрузі №216 зник разом із печаткою. Перед цим Громадянська мережа "Опора" повідомила, що після того як окружна комісія столичного округу №216 відправила ДВК №800181 на уточнення, були повністю переписані результати голосування. З'ясувалося, що на членів дільничної комісії тиснули люди самовисуванця Олександра Супруненка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram