ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

У ЦВК заявляють, що не причетні до фальсифікації електронних даних

У Центрвиборчкомі прокоментували невідповідність даних паперових і електронних протоколів.

У ЦВК заявляють, що не причетні до фальсифікації електронних даних

Заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера спростовує причетність ЦВК і її представників або технічних співробітників до фальсифікації електронних даних про підсумки голосування на виборах.

Про це Андрій Магера заявив сьогодні журналістам у ЦВК, коментуючи інформацію про виявлення розбіжностей між даними паперових та електронних протоколів у деяких округах.

"ЦВК на своєму сайті нічого не розміщує. ЦВК отримує дані, що надходять з ОВК й автоматично з'являються на сайті без будь-якого стороннього впливу", - сказав Андрій Магера.

Заступник голови нагадав, що ЦВК на підставі звернень політичних партій про розбіжності електронних та паперових даних зверталася до деяких ОВК з вимогою перевірити і внести достовірні дані про результати голосування. "Ми зверталися стосовно одного з київських округів, і ця ситуація була виправлена", - зазначив він.

Нагадаємо, 30 жовтня ЦВК зобов'язала ОВК №223 негайно внести в електронну систему "Вибори" достовірні дані про результати голосування відповідно до складених дільничними комісіями протоколів. Зокрема, в окрузі №223 на чотирьох дільницях було виявлено розбіжності між реальними результатами, внесеними до протоколу, та даними, які були внесені в електронну систему.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram