ГоловнаПолітика

Мельниченко просить скасувати йому підписку про невиїзд

Адвокат Неділько подав скаргу.

Мельниченко просить скасувати йому підписку про невиїзд
Фото: Макс Левин

Адвокат екс-майора Управління Державної охорони Микола Мельниченка Микола Неділько подав апеляційну скаргу на обрання для його клієнта Шевченківським судом Києва запобіжного заходу.

"Апеляційну скаргу подано вчора", - сказав адвокат.

Неділько зазначив, що в ній він просить Апеляційний суд скасувати постанову суду першої інстанцій, відповідно до якої Мельниченкові заборонено відлучатися з населеного пункту, де він проживає, без дозволу слідчого, він зобов'язаний повідомляти службову особу чи орган, у провадженні якого перебуває кримінальна справа, про зміну місця проживання або роботи; він мусить здати на зберігання закордонний паспорти або інший документ, що дозволяє залишати межі України.

Обґрунтовуючи зміст скарги, Неділько зазначив, що обмеження, накладені судом на його підзахисного, суперечать заходам безпеки, які застосовані до Мельниченка.

"Вони суперечать вимогам Закону України "Про забезпечення безпеки осіб, які беруть участь у кримінальному судочинстві", - зазначив адвокат.

Нагадаємо, 24 жовтня Мельниченко повернувся зі США в Україну й був затриманий співробітниками СБУ в аеропорту "Бориспіль". 26 жовтня Шевченківський районний суд Києва звільнив Мельниченка під заставу в 76,5 тис. грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram