ГоловнаПолітика

Коморовський не почув заяв про фальсифікацію виборів в Україні

Польща повинна подбати про те, щоб Україна знову отримала шанс на зближення з Європою.

Коморовський не почув заяв про фальсифікацію виборів в Україні
Фото: EPA/UPG

Президент Польщі Броніслав Коморовський заявив, що не почув від польських спостерігачів за виборами в Україні жодної формулювання, яке свідчило б про те, що десь помітили проблему фальсифікації виборів.

"Це дуже важливо з погляду оцінки і Польщею, й іншими країнами Заходу виборів в Україні", - наголосив він на прес-конференції, присвяченій першим підсумкам українських виборів, повідомляє радіо "Свобода".

При цьому, сказав Коморовський, під час своїх зустрічей із польським політиками, які брали участь у трьох різних місіях спостерігачів за виборами до Верховної Ради України, він почув численні зауваження, які стосуються багатьох аспектів виборів, зокрема: ускладнений доступ до ЗМІ для опозиції, перебування у в'язниці лідера однієї з опозиційних партій, а також про багато інших вад, що зустрічаються в різних виборчих кампаніях і які бувають предметом апеляцій у судах.

"Результати виборів в Україні для Польщі нечувано важливі, тому ми всі дуже уважно й напружено спостерігали за перебігом цих виборів і їхніми результатами", - сказав він.

При цьому президент зазначив, хоча остаточних результатів виборів ще немає, уже зараз можна позбутися значної частини побоювань, які були в Польщі стосовно перебігу виборів в Україні.

"Результати виборів в Україні - це підтвердження того, що виграла українська громадська думка, яка хоче, щоб Україна зберегла свій проєвропейський курс", - сказав Коморовський.

Саме так, на його думку, треба розуміти однаково добрі результати опозиційних партій, які однозначно висловлюються про необхідність зближення України із західним світом, з Європейським Союзом.

Також польський президент вважає, що результат владної коаліції теж можна інтерпретувати так, що вона хоче продовжувати дії, спрямовані на зближення України з Євросоюзом.

"Тепер Польща повинна подбати про те, щоб Україна знову отримала шанс на зближення з Європою шляхом підписання та ратифікації Угоди про асоціацію. Це шлях, який змінить Україну, вона все більше буде наближатися до західного світу, а Польща в цьому зацікавлена", - підсумував Броніслав Коморовський.

Нагадаємо, раніше, Міністерство закордонних справ пообіцяло врахувати зауваження міжнародних спостерігачів на парламентських виборах і виправити вади в подальшій роботі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram