ГоловнаПолітика

"Свобода": Пилипишин уночі вкрав перемогу в Левченка (ДОДАНО ФОТО)

За ніч вибори, на яких перемагав Юрій Левченко, вдалося сфальсифікувати, заявили в партії.

Представник партії "Свобода" Олександр Аронець заявив, що вночі на окрузі №223 у Києві сфальсифікували вибори.

Нагадаємо, за перемогу там борються "свободівець" Юрій Левченко (зараз він лідирує) та самовисуванець Віктор Пилипишин.

"Оскільки вчора роботу ОВК 223 зупиняли на нічну перерву, за цей час Пилипишину вдалося сфальсифікувати вибори, на яких із різницею в майже 1000 голосів перемагав Юрій Левченко", - заявив Аронець.

Він описав схему фальсифікацій.

"Бюлетені відвозили назад на дільницю. Там мішки з бюлетенями розкривали і на бюлетені за Левченка вносили додаткові позначки, таким чином роблячи ці бюлетені недійсними. Сьогодні голови ДВК, де Левченко перемагав на 200-300 голосів, приходили в ОВК із пакетами документів з мокрими протоколами. Ці пакети було пошкоджено, що є формальною підставою для перерахунку. До цього додавалися скарги спостерігачів, скарги, які були написані вже після завершення підрахунку особами, які не були присутні при підрахунку + повноваження яких, згідно із законом не встановлено! Тому, згідно з законом, ОВК не має права призначати перерахунок! - заявив "свободівець".

За його словами, якщо буде проведено перерахунок, на цих дільницях результат за Левченка суттєво зменшиться через велику кількість зіпсованих бюлетенів.

"Учора на засідання ОВК приїжджав член ЦВК Андрій Магера, який застерігав ОВК від таких дій, проте, схоже, члени ОВК занадто мотивовані", - повідомляє він.

За його словами, виправити ситуацію можна, тільки скасувавши рішення ОВК про перерахунок голосів на таких дільницях.

"Під ранок вже кожна дільниця, де перемагає Левченко, відправляється на перерахунок!" - додав він.

Нагадаємо, напередодні "свободівець" Андрій Іллєнко відстояв свою перемогу над Галиною Герегою ще в одному окрузі столиці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram