ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

У Бельгії вважають, що асоціація з Україною відкладається

Причина - нечесні і недемократичні вибори в Україні.

У Бельгії вважають, що асоціація з Україною відкладається
Фото: grantham.karoo.net

Бельгія стурбована відступом України від принципів верховенства права і демократії.

Про це йдеться в прес-релізі Міністерства закордонних справ Бельгії.

У коментарі наголошено, що 7 представників Бельгії взяли участь у роботі міжнародної місії спостерігачів на виборах в Україні під егідою ОБСЄ. При цьому в доповіді спостерігачі вказали на регрес у демократичному процесі порівняно з попередніми виборами.

"У вересні віце-прем'єр-міністр і міністр закордонних справ країни Дідьє Рейндерс разом зі своїми колегами з країн Бенілюксу та Вишеградської четвірки закликали українську владу організувати вибори відповідно до стандартів ОБСЄ. Тепер зрозуміло, що цієї мети не досягнуто", - сказано в прес-релізі.

У документі наголошено, що Рейндерс ще раз підкреслює свою стурбованість відступом України від принципів верховенства права і демократії.

"Він (міністр - УНІАН) зазначив, що питання про підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС не може розглядатися, поки не буде досягнуто серйозного прогресу в цих сферах", - зазначили в МЗС Бельгії.

Напередодні головування України в ОБСЄ Д. Рейндерс закликав майбутній український уряд ужити необхідних заходів для того, "щоб розірвати цю негативну тенденцію, зокрема, шляхом реалізації рекомендацій, поданих у фінальній доповіді спостерігачів".

Спостерігачі від ОБСЄ вважають, що парламентські вибори в Україні проходили недостатньо прозоро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram