ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Під час підрахунку голосів спостерігачів силою утримували на дільниці

Представника "УДАРу" госпіталізували з гіпертонічним кризом.

Під час підрахунку голосів спостерігачів силою утримували на дільниці
Фото: EPA/UPG

У Донецьку на виборчій дільниці №141 686 (округ №42) закрили людей після спроб членів комісії зафіксувати факти фальсифікації результатів голосування.

Про це повідомила уповноважена особа від партії "УДАР" по 42-му округу Галина Хілінська.

"Наш спостерігач фіксував факти фальсифікації... Удень було вкидання бюлетенів ... Пачки висипали в урни ... Пачки бюлетенів згорнуті, довгі, а в них мажоритарні, короткі бюлетені ... Цих пачок було близько 12 штук, а в кожній 10 і більше бюлетенів ... Я вже бачила, коли (бюлетені, - ред.) висипали з урн. Вони були так скручені, що не розсипалися", - заявила Галина Хілінська.

За її словами, на дільниці присутні сторонні особи, які відмовлялися представлятися.

"Ті особи, яких я просила назвати свої прізвища, не називали. Потім терміново загубився зошит реєстрації офіційних спостерігачів. Цей зошит зник з дільниці", - розповіла представник "УДАРу".

Також вона повідомила, що поки тривав розгляд, директор школи, до слова, який не є суб'єктом виборчого процесу, зачинила вхідні двері, і протягом 4 годин уповноважена особа та заступник голови ОВК не могли вийти з будівлі.

У цей час викликали швидку допомогу, яка була потрібна самій Галині Хілінській, однак, простоявши півгодини, лікарі поїхали геть, оскільки двері в будівлю їм ніхто не відчинив.

Випустили людей під ранок - Галина Хілінська з гіпертонічним кризом зараз перебуває в міській лікарні №1.

Як повідомляли раніше, голова київської міської організації партії "Батьківщина" заявив про факти підкупу членів столичних окружних комісій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram