ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Турчинов: суди скасують перемогу опозиціонерів у низці округів

Відповідні вказівки нібито дала Адміністрація Президента.

Турчинов: суди скасують перемогу опозиціонерів у низці округів
Фото: EPA/UPG

Один із лідерів "Батьківщини" Олександр Турчинов заявив, що Адміністрація Президента дала команду судам визнавати недійсними результати виборів у низці округів, де перемагають кандидати від опозиції.

Про це він заявив на прес-конференції.

Зокрема, за його словами, така ситуація склалася в Києві, оскільки провладні кандидати оскаржать перемогу представників опозиції.

"Низці судів Адміністрація Президента дала чітку вказівку будь-які позови представників від влади задовольняти негайно, незважаючи на їх аргументацію", - сказав Турчинов.

Він також заявив, що в інших округах також відбуваються фальсифікації результатів голосування. Зокрема, сказав Турчинов, в окрузі №11 у Вінницькій області влада вдалася до підпалу приміщення окружної виборчої комісії, дізнавшись про перемогу в окрузі кандидата від опозиції Наталії Солейко.

Результати голосування оскаржили в окрузі №14 (Вінницька область), де переміг кандидат від опозиції Іван Мельник; штучно блокують підрахунок голосів в окрузі №94 у Київській області, де опонентом кандидата від опозиції Віктора Романюка є депутат від Партії регіонів Тетяна Засуха.

"Тривають також баталії в окрузі №95 (м. Ірпінь), де кандидат Петро Мельник разом зі ставлеником Кличка - Юраковим блокують перемогу кандидата від опозиції В'ячеслава Кутового", - заявив Турчинов.

За його словами, аналогічна ситуація і в 99-му окрузі в Кіровоградській області.

"Влада не звертає уваги ні на спостерігачів, ні на заяви про тиск на членів комісій. Губернатори нахабно йдуть на це, бо розуміють, що будуть позбавлені своїх посад", - сказав Турчинов.

Нагадаємо, раніше один із лідерів "Батьківщини" Микола Томенко закликав міжнародних спостерігачів відкласти свій від'їзд і навідатися в проблемні округи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram