ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Литвин вважає головним завданням "повернути" країну з виборів до практичної роботи

За словами голови ВР, всім учасникам політичного процесу потрібно своїми діями заспокоїти розбурхане суспільство.

Литвин вважає головним завданням "повернути" країну з виборів до практичної роботи
Фото: rada.gov.ua

Голова Верховної Ради Володимир Литвин вважає головним завданням на сьогодні "повернути" країну з виборів до практичної роботи.

Про це повідомили в прес-службі ВР.

Для цього, за словами Литвина, всім учасникам політичного процесу потрібно своїм прикладом, своїми діями заспокоїти розбурхане виборами суспільство. Першочергова відповідальність за це лежить на тих, хто отримав позитивний результат, сказав він.

Також, на переконання Литвина, всі повинні усвідомити необхідність налагодження загальноукраїнського діалогу для оцінки реального стану країни та формулювання завдань її внутрішнього облаштування та реалізації зовнішньополітичного курсу, які б співвідносилися з реаліями і забезпечували загальну позицію з ключових питань державного життя.

"Україна, врешті-решт, повинна почати говорити одним голосом - голосом державних інтересів", - підкреслив спікер.

Таким чином, за словами Литвина, першочергове завдання виняткового значення: переведення всієї передвиборчої політики в площину напрацювання та узгодження підходів з організації роботи новообраної Верховної Ради.

"Для цього інерцію виборчого процесу і спроби надалі підживлювати її взаємними звинуваченнями, заяви про вкрадену перемогу необхідно підняти на новий рівень - рівень усвідомленої відповідальності парламентських політичних сил перед Українським народом, суспільством і державою", - заявив Литвин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram