ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

У ПР пообіцяли врахувати зауваження ОБСЄ

"Регіонали" вважають, що міжнародні спостерігачі не тільки розкритикували, а й похвалили Україну.

У ПР пообіцяли врахувати зауваження ОБСЄ
Фото: http://kpravda.com

У Партії регіонів пообіцяли врахувати зауваження спостерігачів від ОБСЄ.

"У партії врахують побажання і окремі критичні зауваження від ОБСЄ. Але також хочемо звернути увагу, що ОБСЄ - не єдина структура, яка спостерігала за виборами і яка подала свої оцінки. Це лише одна з висловлених оцінок виборів в Україні", - заявила "регіоналка" Олена Бондаренко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Водночас керівник прес-центру Партії регіонів Ганна Герман вважає, що оцінки місії ОБСЄ продемонстрували те, що Україна розвивається правильним шляхом, повідомляє "Українська правда".

"Порушення, про які згадувалося, не були названі системними. Не було однозначних висновків і оцінок. І спостерігачі відзначили, що виборці мали можливість вибирати між партіями і процес був позитивним. Це нам приємно було чути", - зазначила Герман. "Ці оцінки дають нам великий кредит довіри і можливість сказати, що ми йдемо правильним шляхом", - зазначила вона.

"Так, є багато недопрацювань. Так, не буває ідеальних виборів, і будувати демократію непросто. Але завдяки щирості спостерігачів... вони вели себе як друзі, чесно сказали, що побачили, вказали на помилки, які ми будемо виправляти", - сказала Герман.

"Вони дали знак, сигнал, що Європа готова прийняти Україну, йти разом з Україною і підставляти Україні плече", - додала Герман.

Нагадаємо, спостерігачі від ОБСЄ вважають, що парламентські вибори в Україні проходили недостатньо прозоро. У своєму звіті представники організації назвали їх "кроком" назад від демократії.

Міністр закордонних справ Швеції Карл Більд занепокоєний, що вибори до Верховної Ради є "кроком назад" у демократичному процесі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram