ГоловнаПолітика

В окрузі "свободівця" в Києві чергують три автобуси із силовиками (ДОПОВНЕНО, ДОДАНО ФОТО)

Що правоохоронці роблять біля будівлі окружної комісії, самі вони пояснити не змогли.

Для того, щоб потрапити окружну комісію 215 округу в місті Києві, де балотується представник ВО "Свобода" Андрій Іллєнко, журналістам довелося посваритися зі співробітниками міліції.

Про це повідомляє власний кореспондент LB.ua.

Вхід у будівлю, де розміщена комісія - за словами правоохоронців - заблоковано "згідно з наказом начальства". Хто віддав такий наказ і чому - співробітники міліції пояснити відмовилися. Представлятися вони також не захотіли.

Увійти всередину будівлі журналісти змогли лише після того, як вийшов кандидат від "Свободи" Іллєнко з помічниками і разом з представниками ЗМІ відіпхнув міліцію від входу.

Також біля будівлі комісії чергують два автобуси з міліцією (!) й один з бійцями спецпідрозділу "Беркут" (!).

Як стало відомо трохи пізніше, члени дільничних комісій привезли в окружком бюлетені. Причому кожен із них намагається не випускати з поля зору довірені їм "пачки", побоюючись "каруселей".

Людей, за словами кореспондента LB.ua, розмістили в задушливому приміщенні, без води і їжі. Одному члену комісії стало погано, його відвезли до лікаря. Люди відмовляються залишати приміщення, побоюючись фальсифікацій.

Нагадаємо, силовиків зауважили ще на одній дільниці в Києві - в Голосіївському районі, де обробка протоколів ведеться вкрай повільно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram