ГоловнаПолітика

Результати виборів у Верховну Раду вигідні Москві

Росії вигідніше мати справу з українською консолідованою владою.

Результати виборів у Верховну Раду вигідні Москві
Владимир Жарихин
Фото: glavcom.ua

Російська влада повинна бути задоволена результатом парламентських виборів в Україні, якщо Партії регіонів удасться зберегти більшість у парламенті за рахунок депутатів, яких обирають у мажоритарних округах.

Про це заявив заступник директора російського Інституту країн СНД Володимир Жарихін під час відеомосту Москва-Київ, організованого РІА "Новости".

"Якщо підтвердяться наші нинішні прогнози про те, що Партії регіонів удасться зберегти більшість за рахунок мажоритарників, то для Росії це буде задовільний результат. Річ у тому, що Росії вигідніше мати справу з українською консолідованою владою, в якій у єдиній команді - президент, прем'єр і більшість у Верховній Раді. Таке в Україні буває нечасто. Так було останнім часом і, мабуть, збережеться надалі. З консолідованою владою Росії просто елементарно зручніше домовлятися, і в цьому плані Кремль повинен бути задоволений", - сказав експерт.

Нагадаємо, вибори до парламенту України пройшли в неділю, 28 жовтня.

За результатами підрахунку 55,88% протоколів, Партія регіонів набрала 34,71%, "Батьківщина" - 22,17%, КПУ - 14,84%, "УДАР" - 12,88%, "Свобода" - 8,52%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram