ГоловнаПолітика

Опозиція оголосила результати паралельного підрахунку голосів

Партія регіонів випереджає опозицію лише на 4%.

Опозиція оголосила результати паралельного підрахунку голосів
Фото: byut.com.ua

Об'єднана опозиція "Батьківщина" веде паралельний підрахунок голосів виборців.

"Методом мобільного підрахунку голосів вже оброблено 67,8% всіх протоколів", - повідомив Арсеній Яценюк на прес-конференції в передвиборному штабі опозиції, повідомляє НБН.

За його словами, Партія регіонів отримує 29,75% голосів, ВО "Батьківщина" - 25, 17%, "УДАР" - 12,95%. ВО "Свобода" - 11,18%, КПУ - 11,12%.

У свою чергу Олександр Турчинов зазначив, що "завдяки математичним формулам, з урахуванням явки виборців, залежно від того чи іншого регіону, це фактично прогноз вже на кінцевий результат".

Також Яценюк зазначив, що це попередній підрахунок голосів за результатами підрахунку 67,8% протоколів та додав, що важливий підрахунок не тільки пропорційної системи, але і підрахунок результатів у мажоритарних округах.

"У нас є попередні дані, але їх потрібно перевіряти, тому що мова йде про кожний окремо взятий округ. Зараз наші комісії працюють над тим, щоб зберегти результат", - підкреслив він.

Нагадаємо, згідно з результатами 45.94% оброблених протоколів на парламентських виборах в Україні, Партія регіонів набрала 35,15%, "Батьківщина" - 21,90%, КПУ - 14,94%, "УДАР" - 12,87%, "Свобода" - 8,26%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram