ГоловнаПолітика

У виборчі списки забули внести півтисячі студентів аграрного університету

До списку не потрапили студенти 1-го та 5-го курсів.

У виборчі списки забули внести півтисячі студентів аграрного університету
Фото: Макс Левин

На виборчій дільниці №800056 гуртожитку №4 Національного аграрного університету в Києві у списках виборців не значиться жоден із студентів 1-го та 5-го курсів.

Про це повідомили в прес-центрі Київського регіонального штабу Об'єднаної опозиції "Батьківщина".

Всього в списки забули внести 500 осіб.

За інформацією штабу, факт відсутності у виборчих списках студентів гуртожитку №4 (вул. Бурмістенка, 4) зафіксовано після кількох спроб студентів отримати бюлетені. Прийшовши на дільницю за місцем прописки, студенти не знайшли свої дані у списках виборців.

Спостерігачі від ОО "Батьківщина" на цій дільниці повідомили, що жоден зі студентів гуртожитку №4 не проголосував. У гуртожитку проживає близько 500 студентів.

Відповідно до Закону "Про вибори народних депутатів", зміни до уточненого списку виборців можна внести в день голосування на підставі рішення суду, якщо в даних на виборчих дільницях є помилки, неточності та технічні описки. Якщо в день виборів дані громадянина не внесені до уточненого списку виборців, він не може здійснити своє виборче право.

Разом з тим

, нагадаємо, за наявною інформацією, київські суди сьогодні відмовляються задовольняти прохання виборців про внесення їх до списків для голосування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram