ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

У Краснодоні Луганської області - підкуп виборців (ДОДАНО ВІДЕО)

У підкупі підозрюють мажоритарного кандидата від Партії регіонів Володимира Медяника.

Про підкуп виборців на своїй сторінці у Facebook заявляє Олена Даценко, в профілі якої місцем роботи зазначено "Фронт Змін". Наводимо повну цитату і знімки з блогу:

"На 109-му окрузі (Краснодон, Луганська обл.

, - LB.ua) зафіксовані численні порушення з боку кандидата від Партії регіонів Володимира Медяника.

На виборчих дільницях 109-го округу в Ленінському районі Луганська спостерігачами та журналістами зафіксовано підкуп виборців-пенсіонерів з боку команди Володимира Медяника.

Зокрема, біля середньої школи №17 по вулиці Челюскінців, де розташовані дільниці №441 і 445, стояв блакитний намет із написом "Продторг", де виборцям роздавали талони на безкоштовні продовольчі пайки. Підкуп ведеться абсолютно відкрито. Намети стоять на відкритих, добре помітних місцях. Більшість "медяніківців" мають при собі журналістські посвідчення від газети "Кур'єр", що входить у медіа-холдинг вищеназваного кандидата.

Фото: Сторінка на Facebook Олени Доценко

Фото: Сторінка на Facebook Олени Доценко

Після голосування людина повинна підійти до намету і поставити штамп у талоні. За свідченнями тих, хто проголосував, у них не вимагали прямих доказів того, що вони проголосували за конкретного кандидата, проте багато з них не приховували, що віддали свій голос Володимирові Медянику та Партії регіонів.

Це вже не перший випадок, коли Володимир Медяник намагається підкупити пенсіонерів продовольчими пайками. Самі пенсіонери свідчать, що деякі з них отримували "подарунок" не менш ніж п'яти разів ще під час виборчої кампанії.

Фото: Сторінка на Facebook Олени Доценко
Фото: Сторінка на Facebook Олени Доценко

На дільницях №441 і 445 підкуп виборців був припинений спостерігачами від Об'єднаної опозиції та КПУ. Порушення зафіксовано на відео і фото. Крім того, беззаконня, що відбувається в наметах "Продторг", запротоколювали міжнародні спостерігачі.

Представниками Об'єднаної опозиції була викликана міліція і за фактом підкупу складено протокол".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram