ГоловнаПолітика

У скандальному 97-му окрузі Броварів буде рекордно багато спостерігачів

До складу групи спостерігачів увійшли відомі борці за принципи демократії.

У скандальному 97-му окрузі Броварів буде рекордно багато спостерігачів
Фото: obozrevatel.com

У зв'язку з гострою передвиборною ситуацією, що склалася в 97-му броварському виборчому окрузі, в Бровари для роботи на зазначеному окрузі прибула група іноземних спостерігачів із США, Данії, Польщі та Росії, чисельність якої перевищує 100 осіб.

Зокрема, до складу групи спостерігачів увійшли такі відомі борці за принципи демократії, свободи слова і прозорість виборчого процесу, як екс-депутат парламенту і колишній монітор України в Раді Європи Ханне Сіверінсен (Данія), екс-президент Християнсько-демократичної молоді і кандидат в депутати Європарламенту Філіп Хове Крістенсен (Данія), президент організації спостереження SILBA, політичний радник Ліберальної Партії, радник фракції в парламенті Йенс-Крістіан Лутков (Данія), суддя Федерального суду США, юрист, політичний і громадський діяч, доктор права, професор, автор наукових досліджень і публікацій про виборче право України Богдан Футей (США), президент фонду "Компанія кресова" Томаш Рола (Польща) та інші.

Як повідомляли раніше, за округ №97 з центром у Броварах, де від Партії регіонів балотується особистий масажист Миколи Азарова Сергій Федоренко, а його політичним опонентом є представник "УДАРу" Павло Ризаненко, розгорнулася серйозна боротьба.

Зокрема, за словами Ризаненка, його неодноразово намагалися зняти з виборів, подаючи позови в суд про нібито його невідповідність вимогам до кандидата в депутати, оскільки він є основним суперником кадідата від ПР Сергія Федоренка. Однак судові рішення були винесені на користь кандидата від "УДАРу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram