ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Опозиція заявила про дивну хворобу 250 тис. осіб перед виборами

Партія регіонів фальсифікує довідки про голосування вдома, заявив Турчинов.

Опозиція заявила про дивну хворобу 250 тис. осіб перед виборами
Фото: byut.com.ua

Об'єднана опозиція звернулася до Генпрокуратури з вимогою перевірити ймовірну фальсифікацію Партією регіонів довідок про голосування на дому.

Про це на прес-конференції сказав керівник виборчого штабу Об'єднаної опозиції Олександр Турчинов.

"В останні дні в Україні почалася страшна епідемія, нібито захворіло вже понад 250 тис. осіб, і кількість хворих збільшується щогодини... Довідки про хвороби для голосування на дому масово підробляють по всій території України", - сказав він.

Турчинов зазначив, що опозиція перевірила деяких людей, які нібито подали заяви про голосування вдома.

В результаті цієї перевірки, за словами керівника виборчого штабу Об'єднаної опозиції, виявилося, що більшість людей довідки про хворобу не брали і здивовані тим, що вони перебувають нібито на лікарняному.

Також, за його словами, заяви про голосування на дому надійшли і від людей, які померли кілька років тому.

"У деяких округах і дільницях кількість хворих вже перевищує 7%. Партія регіонів нахабно і цинічно підробляє документи, сподіваючись на свою безкарність. Ми звернулися до Генпрокуратури з відповідними заявами, з документами, що свідчать про порушення, але, я думаю, ніякої реакції на це не надійде", - додав Турчинов.

На його думку, Генпрокуратура тільки затягуватиме розгляд цих питань і писатиме відписки.

Турчинов підкреслив, що з цього питання вже можна порушувати кримінальні справи за фактом фальсифікації виборчого процесу і підробки документів.

Крім того, він повідомив, що опозиція має намір передати докази підробки документів для голосування вдома міжнародним спостерігачам і Центральній виборчій комісії.

Нагадаємо, лідер партії "Свобода" Олег Тягнибок раніше заявив, що Президент Віктор Янукович їздив до Москви за технологіями фальсифікацій виборів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram