ГоловнаПолітика

Медведчук: політики не виконуватимуть своїх обіцянок

Лідер руху "Український вибір" закликав суспільство і політиків нести рівну відповідальність.

Медведчук: політики не виконуватимуть своїх обіцянок

Лідер громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук у своєму блозі на сайті "Корреспондент", заявив про те, що просто проголосувати на виборах недостатньо.

"Ось, проголосували ви, і як плануєте контролювати виконання вашими обранцями заявлених політичних програм? Або думаєте, що достатньо проголосувати 28 жовтня, а там вони якось самі розберуться, якщо вже ми їм довірили", - йдеться у блозі. Лідер громадського руху "Український вибір" вважає, що це лише частина справи.

"Вони і не мають наміру виконувати свої обіцянки, - пише Медведчук із приводу мотивації народних обранців. - Кожні вибори проходять за одним і тим самим сценарієм: "попередники були поганими, ми хороші, голосуйте за нас" і "ми не встигли, нам заважали, дайте ще термін - ми закінчимо". І так до наступних виборів. Ось так працює ця система".

Медведчук пропонує змінити систему, "щоб виборець отримав можливість контролювати своїх обранців постійно, а не раз на п'ять років". Однак, за його словами, для цього не достатньо просто змінити законодавство, адже воно все одно не буде ефективним без "громадянської активності суспільства".

"Потенціал самоорганізації в наших громадян є генетичним, нам потрібно просто вивести його на рівень XXI століття, - вважає автор блогу. - Поставити зрозумілі цілі та завдання, застосувати дієві механізми демократії".

При цьому Медведчук пояснив, чому громадський рух "Український вибір" не бере участі у виборчі кампанії: "Відповідаю: Сьогодні у виборах беруть участь тільки політики! Ми ж представляємо суспільство, яке фактично усунено від політичних процесів. І наша мета, щоб у майбутньому саме суспільство брало участь у виборах. Щоб більшість людей вибирали майбутнє своєї країни, а не чергові красиві обіцянки". Тоді, на думку лідера "Українського вибору", і суспільство, і політики будуть нести рівну відповідальність.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram