ГоловнаПолітика

Суддя, який оштрафував пенсіонерку за заклики проти ПР, позбудеться свого крісла

Голова ВРЮ назвав інцидент провокацією.

Суддя, який оштрафував пенсіонерку за заклики проти ПР, позбудеться свого крісла
Фото: goodvin.info

Вища рада юстиції звільнить суддю, який оштрафував пенсіонерку, котра закликала не голосувати за Партію регіонів.

Голова відомства зробив подання на звільнення судді м. Новий Буг (Миколаївська обл.), повідомили в прес-службі ВРЮ.

"Установлено, що це судове рішення ухвалено з метою дискредитації Партії регіонів напередодні виборів", - заявили в раді.

Разом із тим голова ВРЮ Володимир Колесніченко заявив, що інформація про судове переслідування жительки міста Новий Буг Миколаївської області за нібито її публічну відмову голосувати за Партію регіонів є провокацією, організованою БЮТ, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Вища рада юстиції України заявляє про те, що опублікована в пресі інформація про те, що нібито суд у місті Новий Буг оштрафував пенсіонерку за нібито її публічну відмову голосувати за Партію регіонів - неправдива", - наголосив Колесніченко.

"Ми ретельно перевірили цю інформацію і ще раз з усією відповідальністю заявляємо, що вона не відповідає дійсності. Такого факту не було і публікацію в пресі на цю тему можна розцінювати як провокацію", - додав голова ВРЮ.

За його словами, рішення суду щодо пенсіонерки Репихович сфальсифікував місцевий суддя.

"Він (суддя) зробив це на замовлення Блоку Юлії Тимошенко", - зазначив Колесніченко.

Нагадаємо, в Новому Бузі Миколаївської області суд оштрафував пенсіонерку Ольгу Репихович на 510 грн за те, що вона закликала не голосувати за Партію регіонів на виборах.

Раніше Новобузький суд уже виносив аналогічний вирок. 1 жовтня суд засудив громадянина Василя Луценка до штрафу в 510 гривень за те, що той публічно закликав своїх земляків не голосувати за Партію регіонів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram