ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Азарову сподобалося, як "чітко" працює система відеоспостереження на дільницях

Прем'єр назвав "байками" можливу фальсифікацію виборів.

Азарову сподобалося, як "чітко" працює система відеоспостереження на дільницях
Фото: Стоп-кадр с олнайн-трансляции

Прем'єр-міністр Микола Азаров задоволений роботою відеокамер на виборчих дільницях.

"Мені було цікаво, як працює система відеоспостереження. Сьогодні на власному досвіді я переконався, що працює вона досить чітко. Процес голосування можна буде відстежити не тільки на дільниці, а й за її межами. Можна буде поспостерігати, як людина отримала бюлетень і як опустила його в урну", - сказав він під час візиту на виборчу дільницю №800588 у Києві.

За словами прем'єра, той факт, що відеоспостереження вестимуть ще й під час підрахунку голосів, допоможе забезпечити прозорість і відкритість цього процесу.

Відеозапис підрахунку і трансляції голосування допоможе зробити вибори чеснішими. Незважаючи на це, робити чесно будь-яку справу, зокрема і вибори, - важко.

— Ганна Герман, керівник прес-центру ПР

"Будь-які байки, будь-які розповіді про те, що вибори можуть бути сфальсифіковані, повністю виключені технологічно і, зрозуміло, завдяки великій кількості спостерігачів", - додав Азаров.

Прем'єр зазначив, що уряд зробив усе можливе для того, щоб обладнати виборчі дільниці всім необхідним і підготувати до виборів. У зв'язку із цим Азаров упевнений, що волевиявлення населення буде оцінено об'єктивно.

Як відомо, на парламентських виборів 28 жовтня 2012 року на відео буде зафіксовано підрахунок голосів виборців і складання протоколів на виборчих дільницях.

Відеозапис з веб-камер зберігатимуть один рік. На ці цілі Верховна Рада виділила Центрвиборчкому 993,6 млн гривень.

Зазначимо також, Центральна виборча комісія зобов'язала дільничні виборчі комісії проінформувати виборців про відсутність відеоспостереження в кабінках для голосування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram