ГоловнаПолітика

Влада не приховує намірів змінити склад Кабміну

Експерти називають нових претендентів на місце Азарова.

Влада не приховує намірів змінити склад Кабміну
Фото: Макс Левин

Лідер фракції ПР Олександр Єфремов заявив, що після виборів відбудуться кадрові перестановки в уряді.

Так, на думку директора Інституту глобальних стратегій Вадима Карасьова, після виборів місце прем'єр-міністра може зайняти нинішній голова НБУ Сергій Арбузов.

"Микола Азаров не залишиться в Кабінеті Міністрів після виборів. Його місце займе Арбузов. Відбудеться суттєве оновлення й омолодження складу уряду, і це станеться відразу після виборів, щоб старий парламент, більш залежний від влади, проголосував за призначення прем'єра", - заявив Карасьов, пише "КоммерсантЪ-Украина".

Партія регіонів буде самостійно формувати уряд після виборів до Верховної Ради.

— Віце-прем'єр, Сергій Тігіпко

Раніше низка експертів називала також кандидатом на цей пост міністра фінансів Юрія Колобова.

Карасьов вважає, що в разі призначення Арбузова головою уряду віце-прем'єр-міністр соціальної політики Сергій Тігіпко і міністр економічного розвитку і торгівлі Петро Порошенко перейдуть працювати до парламенту.

"Невідома доля Хорошковського (першого віце-прем'єра). Міністр аграрної політики Микола Присяжнюк радше за все після виборів піде працювати головою Житомирської облдержадміністрації", - додав пан Карасьов.

На думку експертів, більшість міністрів зволіють залишитися в уряді.

"Крім Віктора Балоги, в парламенті, ймовірно, залишиться тільки Дмитро Табачник. Петро Порошенко буде вибирати, а інші міністри - такі як Борис Колесніков чи Сергій Тігіпко - захочуть працювати в Кабміні", - заявив президент центру "Український барометр" Віктор Небоженко.

"У кризу бізнесмени намагаються триматися ближче до бюджету", - додав він. Водно

час джерело в Партії регіонів припустило, що пана Тігіпка очікує велике парламентське майбутнє: його ПР може висунути на посаду голови Верховної Ради, а згодом він може очолити партію.

Нагадаємо, відповідно до закону, в уряді існує лише одна посада, для призначення на яку необхідна згода більшості народних депутатів - це посада голови уряду. Прем'єра обирають у парламенті 226 голосами за поданням глави держави, тоді як інших членів Кабінету Міністрів призначають указами президента за поданням прем'єр-міністра.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram