ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Екс-глава Європарламенту: "На кону - майбутнє України, ваше майбутнє"

Чиновник вважає, що порушень вдасться уникнути.

Екс-глава Європарламенту: "На кону - майбутнє України, ваше майбутнє"
Фото: udf.by

Колишній президент Європарламенту Єжи Бузек звернувся до українців з відеозверненням, поширеним в мережі Youtube, в якому закликав їх взяти участь у виборах.

"На кону - майбутнє України, ваше майбутнє", - заявив він.

Бузек зазначив, що нещодавно відвідав Україну, де побував у Києві і Харкові та провів низку зустрічей.

"Сьогодні, напередодні майбутніх парламентських виборів в Україні, я б хотів повторити ще раз свій меседж до вас усіх: йдіть і голосуйте! Не сприймайте ці вибори, як вже вирішені!", - заявив він.

Бузек підкреслив, що для Європейського Союзу Україна залишається ключовим і стратегічним партнером, однак "якість" майбутнього співробітництва між Україною та ЄС залежатиме від "якості" виборів.

"Ми не хочемо нічого нав'язувати українському народові. Вибір - у ваших руках, ми тільки хочемо, щоб ваша воля була почута і шанувалася, ми хочемо, щоб ці вибори були чесними і прозорими ", - сказав екс-президент Європарламенту.

Ми стурбовані останніми повідомленнями про застосування адмінресурсу на користь кандидатів від правлячої партії і труднощами, з якими стикнулися деякі ЗМІ. Також ми стурбовані, що ЦВК продовжує проводити передвиборні засідання за закритими дверима, і відсутністю представників деяких політичних партій в окружних та дільничних комісіях.

— З заяви Держсекретаря США Хілларі Клінтон і верховного представника ЄС із зовнішньої політики Кетрін Ештон

Бузек нагадав, що з 2004 року на виборах в Україні не фіксувалося серйозних порушень, і висловив надію, що так буде і на нинішніх виборах.

Він також зазначив, що історія України не закінчується 28 жовтня, а вибори повинні продовжитися необхідними реформами в сфері місцевого самоврядування, судової системи і в сфері економіки.

"Ви як громадяни матимете повне право вимагати від політиків відповідальності, але за однієї умови - ви повинні проголосувати! Ваш голос - це ваш внесок у розвиток демократичної, некорупційної України, в якій дотримуються законів", - підкреслив Бузек.

"Я вірю, що 28 жовтня стане українською перемогою - вашою перемогою. Це те, чого ми бажаємо вам всім", - закінчив він своє звернення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram